xpornplease.com pornjk.com porncuze.com porn800.me porn600.me tube300.me tube100.me watchfreepornsex.com
26 April, 2024

2020 Haziran Kira Artış Oranları Açıklandı

Kira artış oranları gerek ev sahibi olanlar gerekse kiralık bir evde ikamet edenler tarafından merak edilmekteydi. Özellikle içinde bulunduğumuz olağanüstü şartlar kapsamında oranların eskiye göre önem derecesinde de artış yaşanmıştır. Pek çok insan virüs nedeni ile çalışma hayatlarına ara vermek ya da çalışma hayatlarını sonlandırmak zorunda kalmıştır. Bu gibi sebepler gözleri kulakları Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan rakamlara yönlendirmiştir. TUIK 2020 Haziran kira artış oranlarını geçtiğimiz günlerde resmi şekilde yayımlayarak bu alandaki meraklara son vermiştir. İşte sizler için resmi kurumdan temin etmiş olduğumuz kira artış oranları ve rakamlar…

birevim faizsiz konut

2020 Haziran Kira Artış Oranları

Kiracıların da ev sahiplerinin de ilgi duyduğu artışlar, kira sözleşmelerinin yenilenmesi ile ilişkilendirilmektedir. Çünkü pek çok sözleşme haziran ayı içerisinde yenilenecektir. Yenileme sırasında ise genel manada senelik olarak imzalanan sözleşmelerde TEFE TUFE oranlarına göre bir artış gerçekleştirilmesi beklenmektedir. Borçlar Kanunu kapsamında yapılan zamlar senelik olarak ödenmesi istenen ve karşılıklı olarak anlaşma sağlanan rakamları içermektedir. Haziran kira artış oranları kapsamında öncelikle tüketici fiyat endeksi artışı gerçekleştirilmiştir. Yıllık %11,39 artan TUFE aylık olarak ise %1,36 artış göstermiştir. Ev sahipleri açıklanan rakamalar çerçevesinde yıllık olarak zamlarını gerçekleştirerek yeni sözleşmelerini hukuka uygun bir şekilde yapabilecektir. Artış miktarına konu olacak olan kiralar için hesaplama örneğini içeriklerimizin devamında bulabilirsiniz.

Kira Artış Oranlarının Belirlenmesinde Koronavirüs

Kira artış oranlarının belirlenmesinde içinde bulunduğumuz olağanüstü hal de etkin olacağa benzemektedir. Tabi artık normal yaşama geçiş sağlanmasından ileri gelen nedenler yüzünden pek çok ev sahibi kiralarında esneklik göstermeyecektir. Yine de bu konuda özel konuşmalar yapmak mümkündür. Hatta bazı ofis ve ev sahiplerinin karantina dönemi boyunca herhangi bir kira talep etmedikleri de bilinmektedir. Bunlar bir yana bırakılırsa 2020 Haziran kiram ne kadar artacak merakı olan kişiler için bir örnekleme yapılması uygundur. Hali hazırda 1000 TL gibi bir kira ödemesi olan konularda zam oranı %12.10 şeklinde uygulanacağından ötürü yenilenen kira miktarı 1.121 haline gelecektir.

birevim
Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

code

15 − 14 =